Economia romaneasca la finalul trimestrului I 2012

Chiar daca anumiti oficiali ai Uniunii Europene, cum este si cazul vicepresedintelui Comisiei Europene Olli Rehn, credeau la inceputul anului 2012 ca Romania va avea o crestere economica puternica se pare ca lucrurile nu stau. Expertii previzionau pentru tarile din zona euro intrarea intr-o usoara recesiune in acest an, dar considerau ca Romania va avea o alta traiectorie. Unul dintre argumente pentru acest punct de vedere era si acela ca datorita impozitelor mai mici si a fortei de munca mai ieftine decat in celalte tari europene multi investitori isi vor muta productia in Romania.

Dupa primul trimestru al anului 2012 constatam ca investitorii straini nu au aparut si ca sectorul constructiilor a inregistrat cea mai mare scadere din UE. In plus moneda nationala se depreciaza continuu iar bancile nu par sa lanseze programe de stimulare a consumului intern. Asa ca mai degraba exista motive de ingrijorare decat de optimism pentru 2012.

Intreprinzatorii romani asteapta acum deciziile noului guvern. Toti spera ca noii ministrii vor gasi solutii pentru redresarea economiei. Si noi speram la fel !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: